De steen van Arvid Nijholt, badmintonner en triatleet
Zandvoortweg 46 – Baarn

Op de Zandvoortweg nummer 46 staat een vrij nieuw huis met naast de ingang een eerste steen. Bouw heer van dit huis was Dhr. Nijholt, vader van de ca. 10 jaar oude steenlegger Arvid Nijholt. Vader Nijholt, de bouwheer, overleed in 2009. Hij liet zijin zoon Arvid als erfstuk zijn horloge na. Een erfstuk waar Arvid trots op was en altijd droeg. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens het wandelen met de hond in het Baarnse Bos verloor hij zaterdag het polshorloge. Waarschijnlijk brak het pinnetje van het bandje af waardoor het uurwerk ongemerkt van zijn pols gleed. Toen zijn vader ruim vijf jaar geleden onverwachts overleed, kreeg hij het sieraad toegestopt door zijn moeder. „Hij had graag gewild dat jij het zou krijgen”, vertelde zijn moeder hem.

Een oproep in dagblad De Telegraaf en vele flyers in het bos volgden.

„Het gaat om een nep Breitling, dus hij is niets waard. Toch is de emotionele waarde voor mij enorm”, verklaart de getroffen Nijholt. „Ik wil er alles aan doen om het terug te krijgen. Hoewel ik het gênant vind dat mij dit is overkomen, vraag ik de vinder om zich te melden”.

Of Arvid het horloge heeft terug gekregen vertelt het verhaal niet.

Arvid is een actief atleet die naast fanatiek badmintonner ook graag een triathlon volbrengt.  

Op de steen staat:

EERSTE STEEN

GELEGD

ARVID NIJHOLT

08-12-‘95

Het huis met de steen van Arvid aan de Zandvoortweg en Arvid tijdens een triathlon.

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.