De achter de Pauluskerk afgebroken woningen
Stationsweg 16-18 (bij het poortje) – Baarn

Naar ik gehoord heb heeft in het stukje straat van de Stationsweg naar het poortje achter de Pauluskerk in één van de huizen een eerste steen gezeten. Welk huis en wat er op de steen stond kon de tipgever mij niet zeggen. Misschien dat iemand meer informatie heeft, dan hou ik mij hiervoor van harte aanbevolen. 

Op de oude foto van het straatje is niets van een steen te zien. 

Op de foto’s links boven een oude ets van de Pauluskerk anno 1727, foto rechts het stukje straat en links onder gezicht op de Pauluskerk na afbraak van de oude huizen en voor de bouw van de Herberg van Paulus. 

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.