Gymlokaal “de Spoorslag”
Spoorstraat – Baarn

Een beetje achteraf staat in de Spoorstraat achter de Amalia Astroschool een gemeentelijke sportzaal met de naam De Spoorslag. Dat wil zeggen dat de eigenaar van het gebouw de gemeente is., maar dat allerlei partijen van de zaal gebruik mogen maken via een aanvraag bij de gemeente.  Het beheer over de zaal en de agenda van de zaal wordt beheerd door Sportcentrum De Trits in opdracht van de gemeente. Met name de school, dansverenigingen en sportverenigingen maken gebruik van deze sportzaal. De zaal heeft een oppervlakte van 20 x 12  meter en een hoogte van 5 meter.

Om aan te geven dat het hier om een gemeentelijk gebouw gaat  is er een hardstenen plaquette in de gevel aangebracht met daarop de gestileerde afbeelding van de Baarnse Bisschop uit ons gemeentewapen. Deze steen komt in meerdere Baarnse gebouwen voor, zoals het politiebureau en gebouw De Boemerang.

 

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.