De steen van Robert
Professor Fockema Andrealaan 9

De eerste steen in het huis aan de Fockema Andrealaan 11 is gelegd door Robert. En toen werd het zoeken. Welke Robert? Gelukkig wist de buurjongen Gerard visser die de eerste steen heeft mogen leggen in het huis aan de Fockema Andrealaan 9 wie die Robert was. De achternaam van Robert is Nieuwenhuizen. Robert was 6 jaar oud toen hij de steen mocht leggen. Hij is geboren in Soest op 1 april 1961. Maar dat wonen in Soest was van erg korte duur. Hij woonde hier slechts 1 dag. En vertrok toen met zijn ouders naar Baarn waar hij de eerste 30 jaar van zijn leven doorbracht. Ook Amersfoort is enige jaren zijn woonplaats geweest. Tegenwoordig woont Robert weer in Baarn.

Robert is een actief en bewogen man. Zo heeft hij met anderen dream4kids opgezet om door deze professionele organisatie dromen van kinderen uit laten komen. Robert zegt op zijn website: “Als je de belofte doet aan een organisatie beginnen de problemen pas, welke kinderen gaan wij supporten en hoe gaan wij ze vinden. Allemaal vragen waar wij tegen aanliepen. En dan is er altijd nog de vraag hoe gaan wij er voor zorgen dat er voldoende geld binnen komt om alle dromen uit te laten komen. Zo als je ziet uitdagingen genoeg.” 

Voor de stichting zijn er 2 websites op gericht die duidelijk aangeven wat de stichting doet. Zo is er de website www.dream4kids.nl , hier op staan enkele van de dromen die wij hebben gerealiseerd. Op die website kun je vinden welke mensen mee werken en wat de ideeën zijn. De tweede website is www.declubvan1000.nl , hier op staan de namen van mensen die zich gecommitteerd hebben om 5 jaar elk jaar € 50,- te doneren zodat er veel dromen gedaan kunnen worden.

Robert komt op deze website vaker voor. Hij heeft ook in Baarn een huis laten bouwen, waar zijn zoon Stephen de eerste steen voor mocht leggen in 1992. Zie Essenlaan 19.  

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.