Het familiehuis van de familie Visser
Professor Fockema Andrealaan 7 – Baarn

De  zoon van Robert Visser mocht van zijn vader de eerste steen voor hun nieuwe familiehuis leggen. Op 6 september 1966 was het zover. Vader Visser, loodgieter van beroep, had gezorgd voor een mooie troffel en zoon Gerard mocht aan het werk. Gerard was ten tijde van de steenlegging 6 jaar oud. Gerard werd geboren op 8 april 1960. Later zou blijken dat hij in de voetsporen van zijn vader zou treden en ook loodgieter zou gaan worden.

Helaas zijn er geen foto’s van het leggen van de steen. Wel bewaren de ouders van de steenlegger nog de troffel waarmee de steen gemetseld is. Deze troffel hebben ze laten vergulden. Het huis is niet meer in handen van de familie Visser. Helaas is de steen niet goed zichtbaar, maar een beetje verstopt achter een conifeer. Steenlegger Gerard Visser heeft een loodgietersbedrijf aan de Zandvoortweg 11 te Baarn onder de naam Loodgieters & Verwarmingsbedrijf Visser.

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.