De hal van “voddenboer” Luijer
Populierenlaan 4 – Baarn

De eerste steen voor de toen nieuwe hal voor “voddenboer” Luijer mocht gelegd worden door zijn beide kinderen Heidi en Roeltje. Op 13 februari 1980 vond die feestelijke steenlegging plaats.


Vader Roelof Cornelis (Roel) Luijer is geboren op 20 maart 1936 in Baarn. Hij was de zoon van Roelof Cornelis Luijer en Gijsje van de Kamp. Roel is overleden op 01 januari 2013 in Hilversum, 76 jaar oud. Maar werd begraven in Baarn op de  Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Wijkamplaan. Roel trouwde, 35 jaar oud, op 27 november 1971 in Baarn met Louise (Loeki) van Rees. Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren.
Namelijk dochter Heidi Luijer, geboren  1972 of 1973. Heidi trouwde met Michel Grasmeijer.
En zoon Roelof Cornelis (Roel) Luijer, geboren op 21-09-1971 in Baarn. Roel trouwde met Barbara (Babs) van Dijen. Babs is een dochter van Gerrit van Dijen en Letty van Wegen.

Op deze foto uit ca 1983 ziet u het gezin Roelof Cornelis Luijer en Louise van Rees. Links hun zoon Roelof Cornelis jr. en rechts naast Roel sr. dochter Heidi Luijer. Naast Heidi staat Gijsje van de Kamp, moeder van Roel sr. Helemaal rechts buurvrouw Antje Radstok, gehuwd met Theodorus van den Brakel. De foto is genomen voor de woning van het gezin aan de Populierenlaan, vroeger Elisabethstraat. Achter de woning, helemaal links op de foto ziet u nog net de loods van het bedrijf. Roel Luijer handelde in oud papier, lompen en metalen. De foto moet rond 1983 gemaakt zijn.

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.