Over de auteur

A.C. (Ton) van den Oudenalder werd in 1950 geboren in Utrecht. Reeds op jeugdige leeftijd had hij al  een voorliefde voor geschiedenis, met name zijn toenmalige woonplaats Utrecht en archeologie had zijn interesse. Vooral de opgravingen in Egypte en natuurlijk Farao Toetanchamon waren favoriet.

Hij studeerde Grafische vakken aan de School voor  Grafische Vakken te Utrecht. En werd hiermee de vierde generatie die zijn brood zou gaan verdienen in de Grafische industrie.

Na de afronding van zijn studie ging hij werken voor enkele drukkerijen en uitgeverijen, voornamelijk in commerciële functies. Door zijn werkzaamheden kwam hij op 25 jarige leeftijd in Baarn terecht. Waar hij tot op dit moment nog steeds woonachtig is. Ton bekleedde diverse directiefuncties o.a. bij Grafische bedrijven van Bosch & Keuning nv te Baarn (lid MT) , Drukkerij Zuidam en Zonen B.V. te Woerden, Uitgeverij Polaenen B.V. en Drukkerij Louis Vermijs B.V. te Breda (Vestigingleider).

In 2010 werd Van den Oudenalder vrijwilliger bij de Historische Kring Baerne, waar hij zich vooral ging richten op het samenstellen van tentoonstellingen. De eerste tentoonstelling die hij organiseerde en waarvoor hij onderzoek verrichte was een tentoonstelling over het leggen van de eerste steen in allerlei  gebouwen  in Baarn. Na deze eerste tentoonstelling zouden nog vele exposities volgen over allerlei historische onderwerpen die allen iets te maken hebben met de stad Baarn.

Op verzoek van de gemeente van Baarn en de Historische Kring Baerne heeft Ton van den Oudenalder een onderzoek gedaan naar de leden van de gemeenteraden van Baarn vanaf de Napoleontische tijd tot heden. Hierbij werden alle gemeenteraadsleden, wethouders en burgemeesters in beeld gebracht en zo ver als mogelijk was werd hun zittingperiode en de partij die zij vertegenwoordigden er bij vermeld. Een en ander is vormgegeven in prachtig uitgevoerde panelen die een ereplaats hebben gekregen in de hal van het gemeentehuis van Baarn.

Tot op dit moment is hij nog steeds met het maken van tentoonstellingen bij de Historische Kring Baarn. Eén van de laatste tentoonstellingen van zijn  hand is een expositie over de band van Baarn en de familie Van Oranje, genaamd: Baarn, waar Oranje zicht huis voelt. Op stapel staat een tentoonstelling over Professor Johanna Westerdijk. 

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.