Lyvore, Noorderhof
Oude werf 68-70

Het leggen van de gedenksteen voor de bouw van het Lyvore ontmoetingscentrum aan de Oude Werf 68-70 is een co-productie geweest tussen de voormalige wethouder Ruimtelijke Ordening van Baarn, mevrouw Petra Laseur en de directeur van Lyvore mevrouw E. B. Beaujon. Dit staat “luid en duidelijk” op de steen te lezen. Deze mooie glimmende bruine steen zit niet in het eigenlijke gebouw maar in de afscheidingsmuur aan de straatzijde. 

Het zorgaanbod in de Noorderhof van Lyvore omvat een specialisatie in Alzheimer, Dementie en is gericht op langdurig verblijf. De doelgroep bestaat uit patiënten met Psycho-/geriatrische-/gedragsproblemen. Als woonvoorziening hebben alle patiënten een eigen 1 persoons kamer met een eigen badkamer.

Foto links Petra Laseur,

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.