Schadebedrijf Koffrie, een bijna onleesbare steen
Oosterstraat 44 – Baarn

Op de steen die in de voorgevel van het autoschade Cor Koffrie in de Oosterstraat 44 zit is met moeite te ontcijferen wat er ooit gestaan heeft. Er stond vermoedelijk:

DE EERSTE STEEN GELEGD

DOOR

COR KOFFRIE

28-11-1986

Het zijn koperen letters op een stenen plaat. En die letters zijn er in de loop van de tijd vanaf gevallen.

Het bedrijf is nog steeds een auto schade herstelbedrijf. Cor Koffrie die het pand liet bouwen is in 2004 overleden. Hij woonde zelf geruime tijd in de Oosterstraat 50 waar hij in zijn jonge jaren iets met kachels en haarden deed. Nog even iets over Cor Koffrie. Hij werd op 9 maart 1938 geboren in Baarn en overleed op 22 juli 12004. Hij is begraven op de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Wijkamplaan.

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.