Een eerste steen, zo groot als een baksteen
Mozartlaan 11 – Baarn

foto’s v.l.n.r.: Dick Jan metselt de eerste steen in de muur onder het toeziend oog van grote zus Joke en vader. Dick Jan bij de nieuwbouw, het huis in de Mozartlaan 11, de eerste steen en tenslotte de tweeling met links Bert Blacquiére, via wie de foto’s en tekst is geleverd. 

Dick Jan (Blacquiére), de steenlegger, is de jongste zoon in het gezin J. F. Blacquiére die van 1958 tot 1974 in het huis Mozartlaan 11 woonde.  Naast deze jongste zoon telde het gezin ook nog een mannelijke tweeling en een oudste dochter Joke. Deze informatie mocht ik ontvangen van één van de tweeling, Bert Blacquière. De familie heeft slechts kort in het huis gewoond. Van 1958 tot 1974.  Vader werkte in die tijd bij de Ocriet fabriek net ten noorden Baarn in de gemeente Eemnes. In 1974 verhuisden zij naar Koekange in Drenthe. Na hun vertrek is het huis vaak van eigenaar gewisseld. 

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.