Woonhuis Van Pijpen, uitvaartverzorging
Lepelaarstraat 45 – Baarn

In dit huis aan de Lepelaarstraat begon de heer A. van Pijpen zijn uitvaartverzorging. Hij bouwde het bedrijf uit tot een bekend bedrijf in Baarn en omstreken. Het betreft hier niet een echte “steen” die in het huis zat maar meer een vergroot naambordje. Je kon het niet missen. Tegenwoordig ligt dit bord in uitvaartcentrum De Ark aan de Reigerstraat in Baarn.

De heer Van Pijpen had als nevenfunctie het kosterschap in de Pauluskerk op de Brink in Baarn. Tegenwoordig wordt het bedrijf door zijn dochter en voormalige schoonzoon gevoerd.

In de Ark zelf zitten diverse “echte gevelstenen”. Maar daarover meer in de eigen pagina onder het kopje Reigerstraat.  

De heer Adriaan (roepnaam Arie) van Pijpen werd in Lisse geboren op 6 februari 1931. Hij trouwde met G. Plomp. Hij overleed op 21 juli 1994 en ligt begraven op de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Wijkamplaan.

Links op deze foto staat met de hoed op en de handen in de zij de koster van de Pauluskerk, Arie van Pijpen. De in delen teruggevonden doopvont wordt door restaurateur/steenhouwer De Bruin weer in elkaar gezet .

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.