Kastanjelaan 19, Fam. Ouderdorp

Deze 1e steen werd gelegd door de zoon des huizes, door Rick Ouderdorp op 3 februari 1995, gelijktijdig met de 2 huizen van de beide buren rechts. Het rijtje van drie huizen bevat allemaal een zelfde soort eerste steen. Allemaal even groot, maar met verschillende namen van steenleggers er op.
De architect van de huizen is G. Beuken. De aannemer resp. bouwer van de woningen is de bekende Baarnse aannemer Van Garderen.

Onder het toeziend oog van zowel architect Beuken als bouwer ontwikkelaar Van Garderen en een delegatie namens de gemeente en natuurlijk alle familieleden van de kopers van de huizen, werden de eerste stenen van de drie huizen ( resp. 19, 19a en 21) gelegd. De huizen zijn gebouwd op de vrijgekomen ruimte na afbraak van de oude nummers 19 en 21. Na het officiële steenleggen werd gezamenlijk het glas geheven en werden vele goede wensen uitgesproken.

De huizen werden  ontwikkeld door Van Garderen bouwbedrijf en toegewezen door de gemeente.

De huidige Kastanjelaan had vroeger de bijnaam “Reet van Bart”. Wilt u hier meer over weten kijk dan bij Kastanjelaan 19a.

 


Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.