Villa van familie De Leeuw
’t Hoogt 8 – Baarn

Als telg uit een familie van “eerste steen leggers” moest er natuurlijk in de nieuw te bouwen woning van A. de Leeuw een steen geplaatst worden. De heer A. de Leeuw was directeur van constructiewerkplaats de Leeuw B.V. Zijn beide kinderen Jeroen en Chantal hebben samen met hun ouders de fraaie steen ontworpen en mochten die dan ook in de muur naast de voordeur aanbrengen.

Op de glanzend zwarte steen staat naast de tekst ook een afbeelding van hun beider handen.

De tekst luidt:

Geplaatst door

JEROEN EN CHANTAL

DE LEEUW

16 OKTOBER 1991

De zwarte steen contrasteert prachtig in de witte stenenmuur van de villa. Op bijgaande foto is het moment van het plaatsen van de steen door Jeroen en Chantal vastgelegd.

Ondertussen zijn de kinderen opgegroeid tot volwassenen en hebben hun eigen plek gevonden. Zoon Jeroen heeft zijn oog laten vallen op het oude familiehuis in de Nieuwstraat. Dit huis is afgebroken en vervangen door een twee-onder-1 –kap woning waarvan hij er één bewoond. Helaas zonder een eerste steen.  In dat oude familiehuis was ook een steen gemetseld. De familie De Leeuw tekent zodoende voor meerdere stenen. Maar daarover meer op deze pagina.

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.