Koetshuis De Hooge Vuursche – Charlene Heineken
Hilversumsestraatweg 14 – Baarn

Op het terrein van kasteel “De Hoge Vuursche”staat rechts van het kasteel in het bos het bijbehorende  koetshuis. Het kasteel en het er om heen liggende park waren tot 2007 eigendom van Heineken Nederland B.V. Nu is het complex in handen van Event Company, die samen met een investeerder Landgoed de Hoge Vuursche van Heineken heeft gekocht. Naast de functie als hotel en restaurant biedt het kasteel ook de mogelijkheid voor feesten, congressen, seminars, bruiloftsfeesten, aandeelhoudersvergaderingen, etc.

In het koetshuis, waarvoor de eerste steen gelegd is door de dochter van biermagnaat Freddy Heineken, toen nog mejuffrouw Charlene L. Heineken, was van 1977 tot 2007 het Heineken opleidingscentrum gevestigd.

Dit koetshuis is veel ouder dan de steen doet vermoeden. Het stamt uit 1912. In 1977 werd het in opdracht van de heer Heineken verbouwd tot opleidingscentrum. Sinds die verbouwing is het interieur ongewijzigd gebleven. Het ademt nog steeds de sfeer van de jaren 70 uit. Het koetshuis is een rijksmonument met als bestemming werken.

Dochter Charlene is ondertussen getrouwd met Michel de Carvallo, vice-voorzitter van de raad van bestuur van de bank Schroeder Smith Barney. Zij hebben samen 5 kinderen en wonen in Londen (Verenigd Koninkrijk).  Na de dood van Freddy Heineken werd Charlene als enig erfgenaam eigenaar van een groot pakket aandelen in de bierbrouwerij Heineken. Zij trad toe als gedelegeerd lid tot de Raad van Beheer van de Heineken Holding N.V. En staat aan de top van het gehele concern. Haar vermogen wordt geschat rond 5 miljard Euro.

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.