Dierenartsenpraktijk Teunissen
Ferdinand Huycklaan 16 – Baarn

In bijgebouw van het huis Ferdinand Huycklaan 16 zit een simpele steen. Schuin achter het huis staat dit bijgebouw. Maar het betreft hier niet de eerste steen, maar de laatste. In dat bijgebouw is de Dierenartsenpraktijk Teunissen, een familiebedrijf met een groot hart voor dieren, gevestigd. Dat de diergeneeskunde de familie in het bloed zit, blijkt wel uit het feit dat “Opa” Teunissen Professor Dr. Dr. Was aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Hij had een eredoctoraat aan de Faculteit Diergeneeskunde in Bern vanwege zijn verdiensten in de ontwikkeling van de thoraxchirurgie in samenwerking met doctoren van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht.In 1973 is de dierenartsenpraktijk in Baarn gestart in de Ferdinand Huycklaan door mevr. A.L. Teunissen-Strik. Het betrof toen een praktijk voor kleine huisdieren.
De man van het gezin, vader G.D. Teunissen is de paardendokter van het Gooi en omstreken. Na zijn afstuderen is de paardenpraktijk toegevoegd aan de praktijk voor de kleine huisdieren. Gert Teunissen is jaren voorzitter van de Dierenbescherming afdeling Eemland geweest. Daarnaast is hij voorzitter van de hengstenkeuringscommissie van het NRPS.

De laatste steen  is gelegd op 26 augustus 1983 door zijn twee kinderen, namelijk dochter Marion en zoon Gert Jan. Die dochter is in 1995 toegetreden tot de praktijk. Sinds 2003 heeft zij de praktijk voor gezelschapsdieren geheel overgenomen van haar moeder. Marion Teunissen is tevens fokjurylid voor paarden. Maar heeft inmiddels ook een eigen gezin met 2 kinderen.


Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.