Junior legt de steen, senior was de bouwheer
Faas Eliaslaan 24c – Baarn

 

Over bouwheer Peter Bos senior is helaas niet zo heel veel bekend. Onbekend is bijvoorbeeld waar Peter Bos sr. zijn geboortewieg stond. Wat we wel weten is dat hij 
werd geboren op zaterdag 10 juni 1899 en hij overleed op dinsdag 3 mei 1988. Hij werd dus 88 jaar oud. Zijn zoon mocht op 1 november 1957 de eerste steen leggen voor dit hoekhuis op de hoek van de Faas Eliaslaan en de Cantonlaan. De bouw van het huis startte in 1957, de bouw was gereed in 1958. 

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.