Wethouder Jansma door de knieën 
Drakenburgerweg – Baarn

Sociale huurwoningen aan de  Drakenburgerweg


Er waren nogal wat genodigden aanwezig op donderdag 2 juni 2016 op de bouwlocatie aan de Drakenburgerweg.  Woningbouwvereniging Het Gooi en Omstreken vierde de start van  de bouw van dertien sociale huurwoningen aldaar.

Op en rond de plek van de vroegere gemeentewerf werd verschillende bouwprojecten gerealiseerd, waaronder het project van Het Gooi en Omstreken.  De bouw was al in april 2016 gestart met het bouwrijp maken van de grond en het leggen van de funderingen. En, tenslotte, op donderdag 2 juni werd het voor dit verhaal interessant. Toen werden de eerste bakstenen officieel gemetseld.

Wethouder Erwin Jansma viel de eer te beurt en hij was dan ook de eregast op deze dag aan de Drakenburgerweg. Samen met directeurbestuurder Flemminks Smid mocht hij de officiële handeling verrichten. De heer Flemminks Smid gaf een toelichting op het project dat naar verwachting in het najaar van 2016 zou worden opgeleverd. Samen met wethouder Jansma metselde hij de eerste bakstenen. Ditmaal geen gebeitelde tekststeen, maar eenvoudige gewone bakstenen. Wel officieel en met een feestelijk tintje.

De woningen zijn ontstaan na een prijsvraag die uitgeschreven was en uiteindelijk werd gewonnen door Nikkel Bouwbedrijf uit Twello. Het ontwerp van de huizen in de bouwstijl uit de 70-er jaren is van Palazzo.

 

De oude gemeentewerf . Bovenaan de foto loopt de Drakenburgerweg, rechts de benzinepomp annex garage. Tegenwoordig, anno 2019 Tango en garage Kok. 

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.