Ook garages zijn een steen waard
Cort van der Lindenlaan 12 – Baarn

Een rijtje van 7 garages  werden door projectontwikkelaar ing. W. (Wim) S. Koelewijn  gebouwd.  Deze projectontwikkelaar heeft meer projecten op zijn naam staan. In Baarn realiseerde hij bijvoorbeeld in 1988 op eigen initiatief de 6 huizen in de Vondellaan langs het spoor.  

In  zijn werkzame leven werkte de ingenieur voor de woningcorporatie Eemland wonen, waar hij al meer dan 30 jaar in dienst was. De eerste 20 jaar was hij o.a. verantwoordelijk voor grootonderhoud en renovaties. Laatste 4 jaar ook daar als projectontwikkelaar. En in deze hoedanigheid was hij de geestelijk vader van dit complex garages. Directeur Hans van der Velden van de woningbouwcorporatie sprak lovende woorden over zijn werknemer en dit plan.  De garages zijn gebouwd door Van Breukelen uit Soest.

Na afloop van het officieel metselen van de eerste steen werd een toast uitgebracht.

 

Ingenieur Wim Koelewijn toont de steen die hij mag metselen in de muur van de garages.

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.