Hoofdkantoor Van Wijnen Bouwers
Baarnschedijk 15 – Baarn

Van Wijnen, bouwers.

De reclame slogan van Van Wijnen bouwers luidt: En samen bouwen we aan ruimte voor een beter leven.

Op hun website geven ze een toelichting wat ze hieronder verstaan. Ze beginnen met de vraag: Wat brengt een gebouw tot leven? Hun antwoord is: In de afgelopen honderd jaar hebben wij geleerd dat het niet in de stenen zit, maar in de mensen. Want door erin te wonen, werken, leren, zorgen en recreëren krijgt een ruimte of plek pas écht betekenis.

Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar. Maar pas in 1989 komen ze naar Baarn. Op het dan pas gerealiseerde industriegebied De Drie Eiken bouwen ze een nieuw hoofdkantoor. De eerste steen wordt  symbolisch gelegd  door de heer E. de Leeuw op 9 september 1989.

Van Wijnen is een onderneming van ondernemers. De onderneming telt maar liefst 24 vestigingen, dit zijn allemaal zelfstandige ondernemingen. Hier kunt u in principe terecht met elke huisvestingsvraag. Waar ze denken dat u beter af bent met een bepaalde expertise, dan is deze snel ingeschakeld vanuit een andere vestiging. Dat is het voordeel van een grote netwerkorganisatie. De netwerkorganisatie versterken en verbinden ze via vijf regio’s en de centrale locatie in Baarn.

Wie is de heer E. de Leeuw, de steenlegger? E. de Leeuw is  vorige directeur eigenaar en vader van de huidige directeur-eigenaar van de Van Wijnen Groep in Baarn. E. de Leeuw nam vele jaren geleden de timmerwinkel van zijn vader in Tijnje over en bouwde dit uit tot de huidige Van wijnen groep.

 

Informatie werd verzameld in het archief van de Historische Kring Baerne, uit het boek de geschiedenis van Baarn van Meester Pluim, op de website www.historischekringbaerne.nl,  op de website www.geheugenvanbaarn.nl, diverse publicaties op internet en vooral uit gesprekken met bewoners van de panden waarin een steen zich bevind. Bijna alle foto’s zijn gemaakt door de auteur. De foto’s van het moment van de steenlegging zijn  gemaakt door de bewoners van het betreffende pand of zijn overgenomen uit oude kranten. Veel informatie is gevonden in de Baarnsche Courant.

Dank aan iedereen die belangeloos zijn medewerking heeft verleent bij het verstrekken van informatie.